De trainingen
Buiten sporten
Sporten in een fitnesszaal
Stichting Didit deed mee aan de Breakout Run

De trainingen bij Didit

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar, heb jij een chronische aandoening en ben je vaak vermoeid? Dan ben je zeker niet de enige!

 

Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de mensen met een chronische aandoening last heeft van vermoeidheidsklachten. Hartstikke vervelend, want dit kan je flink belemmeren in het dagelijks leven. Bij Didit willen wij jou graag helpen om meer grip te krijgen op die vermoeidheidsklachten. Op deze pagina vind je meer informatie over een traject bij Didit. Daarnaast is er op deze site ook informatie te vinden over vermoeidheid door een chronische ziekte en sporten met een chronische aandoening zoals reuma, fibromyalgie, astma, diabetes of een darmziekte.

 

Heb je nog vragen na het lezen van onderstaande informatie? Kijk dan eens op onze FAQ pagina of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag al jouw vragen!

Het traject

De trainingen bij Didit duren een half jaar. Gedurende dit half jaar kom je twee keer per week samen met een groep van maximaal tien deelnemers onder leiding van een fysiotherapeut en een mentor. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je meer informatie over vermoeidheid bij chronische ziekten en hoe hiermee om te gaan. Daarnaast ga je samen met de fysiotherapeut kijken wat beweging voor jou kan betekenen. Beweging zorgt namelijk voor verbetering van je algehele conditie en is daarom een belangrijk middel in de strijd tegen vermoeidheid. Het grootste deel van het traject zal dan ook bestaan uit bewegen onder begeleiding van jouw vaste fysiotherapeut. Eén keer in de twee weken is er een gasttraining, waardoor je uiteindelijk de sport kan vinden die het beste bij je past! Je hebt voor deelname geen basisconditie nodig en de oefeningen die je moet doen zijn altijd speciaal op jou afgestemd. De mentor staat gedurende het hele traject altijd voor je klaar als je vragen hebt of als je het even niet meer ziet zitten.

Gratis en vrijblijvende intake

We kunnen ons voorstellen dat je nog niet zeker weet of een traject bij Didit wel echt iets voor jou is. Geen probleem! Je kunt gratis en geheel vrijblijvend een keer bij ons langskomen. Wij gaan dan met jou in gesprek om te kijken waarnaar je op zoek bent en wat wij jou kunnen bieden. Je kunt dan altijd nog beslissen of je het ziet zitten om een traject in te gaan! Vul het formulier hiernaast in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een intake gesprek.

Lokatie en tijden

De groepsbijeenkomsten van Didit vinden plaats in Utrecht. Het grootse gedeelte van deze bijeenkomsten is in een sportruimte bij Harten voor Sport (Europalaan 2). Om je kennis te laten maken met verschillende sporten, zullen we af en toe ook op andere lokaties in Utrecht trainen. We zorgen ervoor dat de lokaties goed bereikbaar zijn. De bijeenkomsten van het aankomende traject zijn op dinsdag- en donderdagavond van 19:15 tot 20:15.

Kosten

Een volledig traject bij Didit kost 120 euro. Je kunt dit in één keer betalen of ervoor kiezen om iedere maand 20 euro te betalen. Het intakegesprek is altijd gratis en geheel vrijblijvend.

Ik wil meedoen!

Wat goed dat je deel wilt nemen aan een traject van Didit! Vul het aanmeldingsformulier hiernaast in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek!

Ervarigen deelnemers

De deelnemers van Didit zijn inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van sporten met een chronische ziekte. Ben je benieuwd hoe het hen is bevallen bij Didit? Twee deelnemers vertellen hierover op onze website!

Aanmeldingsformulier

 
 
 
 
 
 
 

Partners van Didit

Fonds NutsOhra steunt stichting Didit

Copyright © All Rights Reserved