Astma
Buiten sporten
Sporten in een fitnesszaal
Stichting Didit deed mee aan de Breakout Run

Sporten met astma

De fysiotherapeuten van Didit weten als geen ander waar jij tegenaan loopt als het gaat om sporten met astma. Wij laten jou dan ook graag zien hoe jij, in jouw specifieke situatie, meer energie en plezier uit sport kunt halen! Op deze pagina kun je meer lezen over sporten met astma.

Benauwdheid voorkomen

Om benauwdheidsklachten tijdens het sporten te voorkomen is het belangrijk om je training rustig op te bouwen en te pauzeren bij een toename van klachten. Ook kan het helpen om voor het sporten wat extra medicatie te nemen en een lange(re) warming-up te doen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat trainen volgens de ‘interval methode’ een goed resultaat geeft bij mensen met astma. Dit betekent dat je gedurende korte tijd een zware inspanning levert om daarna weer een aantal minuten te herstellen met rustigere oefeningen. Door de training langzaam op te bouwen en meer interval training te doen, voorkom je ademhalingsmoeilijkheden.

Trainingsschema

Met het juiste trainingsschema kan ook jij sporten zonder benauwdheidsklachten! Heb jij astma en wil je ook persoonlijk advies, je conditie opbouwen of sterker worden zonder benauwdheid? Lees dan snel verder en meld je aan voor een gratis proefles!

Sporten bij Didit

De trajecten van Didit zijn toegankelijk voor chronisch zieke jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar. Een basisconditie is niet vereist. Op dit moment vinden de trainingen plaats in Utrecht. Bij voldoende animo worden er ook in andere steden trajecten gestart. Meer informatie over de lokatie en tijden vind je op de trainingspagina.

Ervaringen deelnemers

De deelnemers van Didit zijn inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van sporten met een chronische ziekte. Ben je benieuwd hoe het hen is bevallen bij Didit? Deelnemers vertellen hierover op onze website!

Partners van Didit

Reuma jongeren vereniging

Contact

Email: info@sportvoorenergie.nl

Telefoon: 06-15586802

 

Trainingslocatie

Europalaan 2, Utrecht

 

Social media

 

KVK nummer: 62319310

 

IBAN: NL25 RABO 0301 4854 02

 

 

Copyright © All Rights Reserved