Een chronische ziekte
Buiten sporten
Sporten in een fitnesszaal
Stichting Didit deed mee aan de Breakout Run

Sporten met een chronische ziekte

Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de mensen met een chronische aandoening last heeft van vermoeidheidsklachten. Hartstikke vervelend, want dit kan je flink belemmeren in het dagelijks leven. Door te gaan sporten kan je hier in de meeste gevallen wat aan doen. Op deze pagina vind je informatie over sporten met een chronische ziekte in het algemeen. Er is ook specifieke informatie over sporten met reuma of fybromyalgie, sporten met diabetes, sporten met astma of sporten met een darmziekte op deze site te vinden.

Vermoeid

Als je een chronische ziekte hebt is het niet altijd makkelijk om te sporten. Misschien ben je vaak vermoeid, heb je veel pijnklachten of weet je niet goed welke sport bij je past. Toch is het als je een chronische ziekte hebt belangrijk om te sporten. Bewegen zorgt voor meer energie en kan de symptomen van jouw ziekte verminderen. Daarnaast is sporten ook gewoon erg leuk en heel gezellig!

Als je een chronische ziekte hebt is het belangrijk om jouw training hierop af te stemmen. Door een persoonlijk trainingsschema voorkom je dat je extra vermoeid raakt door het sporten of last krijgt van klachten van jouw ziekte.

Persoonlijk trainingsschema

De trainers van Didit maken samen met jou een trainingsschema op maat en je helpen om conditie op te bouwen na bijvoorbeeld een opvlamming van je ziekte. Daarnaast kunnen ze je meer vertellen over vermoeidheid bij een chronische ziekte en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Wil je weten wat het trainingsprogramma van Didit inhoudt en of het ook iets voor jou kan zijn? Lees dan meer op de trainingspagina. Je kunt ons ook altijd mailen en bellen, wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Sporten bij Didit

De trajecten van Didit zijn toegankelijk voor jongeren met een chronische ziekte in de leeftijd van 16-25 jaar. Een basisconditie is niet vereist. Op dit moment vinden de trainingen plaats in Utrecht. Bij voldoende animo worden er ook in andere steden trajecten gestart. Meer informatie over de lokatie en tijden vind je hier.

Heb je een chronische ziekte en wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor een gratis proefles!

Ervaringen deelnemers Didit

De deelnemers van Didit zijn inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van sporten met een chronische ziekte. Ben je benieuwd hoe het hen is bevallen bij Didit? Deelnemers vertellen hierover op onze website!

Partners van Didit

Reuma jongeren vereniging

Nieuwsfeed

Blijf op de hoogte van alles wat speelt rondom stichting Didit. Hier vind je de laatste nieuwtjes!

  • 22 oktober 2017

Didit is nog een bestuurslid rijker! Irene zal zich vanaf nu op de PR en communi-catie van de stichting storten. Kijk snel eens op de Facebook of Instagram voor haar eerste updates!

 

  • 15 oktober 2017

Gisteren zorgde Didit voor een sportieve break tijdens het najaarsevent van Youth-R-Well voor jongeren met reuma. Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

 

  • 6 oktober 2017

Mentor Alice heeft helaas afscheid geno-men van Didit en gaat zich storten op haar laatste jaar van de studie geneeskunde. Gelukkig krijgt ze een waardige vervanger! Hier stelt Fleur zich voor.

 

  • 15 september 2017

Vanaf augustus 2017 hebben wij er een nieuw bestuurslid bijgekregen! Voorheen betrokken als mentor van de allereerste deelnemerstrajecten van Didit, maakt Rianne nu haar opwacht als bestuurslid (para-)medisch. Hier stelt ze zich voor.

 

  • 3 september 2017

In oktober begint er weer een nieuw Didit traject! Er zijn nog maar 2 plekjes vrij in deze groep. Meld je dus snel aan voor een gratis en vrijblijvende intake!

 

  • 10 augustus 2017

Stichting Didit is nu ook te vinden op Instagram, volg jij ons al?

 

  • 1 juni 2017

WAUW! Dankzij tientallen sponsoren heeft Team Didit het geweldige bedrag van 978,85 euro opgehaald!! Hiermee kunnen wij nog meer jongeren op weg helpen naar een toekomst met meer energie dankzij sport.

Kijk voor de foto's in het fotoalbum!

 

  • 21 mei 2017

Het is bijna zover: komende zaterdag doet een team van 27 vrienden van de stichting mee aan de Breakout Run van 8 km!

 

Contact

Email: info@sportvoorenergie.nl

Telefoon: 06-15586802

 

Trainingslocatie

Europalaan 2, Utrecht

 

Social media

 

KVK nummer: 62319310

 

IBAN: NL25 RABO 0301 4854 02

 

 

Copyright © All Rights Reserved