Een chronische ziekte
Buiten sporten
Sporten in een fitnesszaal
Stichting Didit deed mee aan de Breakout Run

Sporten met een chronische ziekte

Uit onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de mensen met een chronische aandoening last heeft van vermoeidheidsklachten. Hartstikke vervelend, want dit kan je flink belemmeren in het dagelijks leven. Door te gaan sporten kan je hier in de meeste gevallen wat aan doen. Op deze pagina vind je informatie over sporten met een chronische ziekte in het algemeen. Er is ook specifieke informatie over sporten met reuma of fybromyalgie, sporten met diabetes, sporten met astma of sporten met een darmziekte op deze site te vinden.

Niet altijd makkelijk

Als je een chronische ziekte hebt is het niet altijd makkelijk om te sporten. Misschien ben je vaak vermoeid, heb je veel pijnklachten of weet je niet goed welke sport bij je past. Toch is het als je een chronische ziekte hebt belangrijk om te sporten. Bewegen zorgt voor meer energie en kan de symptomen van jouw ziekte verminderen. Daarnaast is sporten ook gewoon erg leuk en heel gezellig!

Als je een chronische ziekte hebt is het belangrijk om jouw training hierop af te stemmen. Door een persoonlijk trainingsschema voorkom je dat je extra vermoeid raakt door het sporten of last krijgt van klachten van jouw ziekte.

Persoonlijk trainingsschema

De trainers van Didit maken samen met jou een trainingsschema op maat en je helpen om conditie op te bouwen na bijvoorbeeld een opvlamming van je ziekte. Daarnaast kunnen ze je meer vertellen over vermoeidheid bij een chronische ziekte en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Wil je weten wat het trainingsprogramma van Didit inhoudt en of het ook iets voor jou kan zijn? Lees dan meer op de trainingspagina. Je kunt ons ook altijd mailen en bellen, wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Sporten bij Didit

De trajecten van Didit zijn toegankelijk voor jongeren met een chronische ziekte in de leeftijd van 16-25 jaar. Een basisconditie is niet vereist. Op dit moment vinden de trainingen plaats in Utrecht. Bij voldoende animo worden er ook in andere steden trajecten gestart. Meer informatie over de lokatie en tijden vind je hier.

Heb je een chronische ziekte en wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor de gratis en vrijblijvende intake!

Ervaringen deelnemers Didit

De deelnemers van Didit zijn inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van sporten met een chronische ziekte. Ben je benieuwd hoe het hen is bevallen bij Didit? Twee deelnemers vertellen hierover op onze website!

Nieuwsfeed

Blijf op de hoogte van alles wat speelt rondom stichting Didit. Hier vind je de laatste nieuwtjes!

  • 21 mei 2017

Het is bijna zover: komende zaterdag doet een team van 27 vrienden van de stichting mee aan de Breakout Run van 8 km!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 14 mei 2017

Didit heeft gisteren een workshop gegeven op de jongerendag van de CCUVN Jong in Utrecht. Een geslaagde dag die met veel enthousiasme van beide kanten is ontvangen! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

 

  • 24 april 2017

Onze nieuwste samenwerking is met Emma at Work die jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking begeleidt naar een zelfstandige toekomst door te bemiddelen in werkervaring. Daarnaast biedt Emma@Work vanuit het ExperienceLAB o.a. begeleiding in de vorm van individuele coaching, workshops met focus op CV en solliciteren, e.d. Nieuwsgierig? Kijk op www.emma-at-work.nl

 

  • 26 maart 2017

Er zijn nog plekken vrij voor het traject dat start in april! Meld je nog snel aan voor een gratis en vrijblijvende intake via het aanmel-dingsformulier op deze website of door een mail te sturen naar info@sportvoorenergie.nl.

 

  • 1 maart 2017

Het Didit vriendenteam doet weer mee aan de Breakout Run van 8 km! Ter voorbereiding is er iedere woensdagavond een bootcamptraining in het Wilhelminapark in Utrecht. Meedoen aan de training en/of de run? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@sportvoorenergie.nl.

 

Partners van Didit

Fonds NutsOhra steunt stichting Didit

Copyright © All Rights Reserved