Diabetes (suikerziekte)
Buiten sporten
Sporten in een fitnesszaal
Stichting Didit deed mee aan de Breakout Run

Sporten met diabetes (suikerziekte)

De fysiotherapeuten van Didit weten als geen ander waar je tegenaan loopt als het gaat om sporten met diabetes. Wij laten jou dan ook graag zien hoe jij, in jouw specifieke situatie, meer energie en plezier uit sport kunt halen! Op deze pagina vind je meer informatie over sporten met diabetes.

Belangrijk om te sporten

Als je diabetes, oftewel suikerziekte hebt is het belangrijk om te sporten. Beweging zorgt voor een gezond gewicht, verbetert je lichamelijke conditie en vermindert stress. Dit zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan een betere glucose regulatie en misschien wel vermindering van medicatie! Daarnaast heeft sporten een gunstig effect op vermoeidheidsklachten en zorgt er zo dus voor dat jij meer energie hebt!

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je gaat sporten met diabetes. Zo is het belangrijk om trainingssessies na een maaltijd te plannen en zowel voor als na de training de bloedsuikerspiegel te meten. Daarnaast moeten hypo’s tijdens het sporten voorkomen worden waardoor het soms nodig is om tijdens het trainen glucose te meten en wat extra snelle koolhydraten te nemen.

 

Het vergt dus wat planning, maar wanneer je weet waar je rekening mee moet houden, kun je met diabetes net zo sporten als ieder ander!

Sporten bij Didit

Heb jij suikerziekte en wil je ook persoonlijk advies, je conditie opbouwen of sterker worden? Lees dan snel verder en meld je aan voor een gratis proefles!

 

De trajecten van Didit zijn toegankelijk voor jongeren met een chronische ziekte in de leeftijd van 16-25 jaar. Een basisconditie is niet vereist. Op dit moment vinden de trainingen plaats in Utrecht. Bij voldoende animo worden er ook in andere steden trajecten gestart. Meer informatie over de trainingen, zoals de lokatie en tijden vind je op de trainingspagina.

Ervaringen deelnemers

De deelnemers van Didit zijn inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van sporten met een chronische ziekte. Ben je benieuwd hoe het hen is bevallen bij Didit? Deelnemers vertellen hierover op onze website!

Partners van Didit

Reuma jongeren vereniging

Contact

Email: info@sportvoorenergie.nl

Telefoon: 06-15586802

 

Trainingslocatie

Europalaan 2, Utrecht

 

Social media

 

KVK nummer: 62319310

 

IBAN: NL25 RABO 0301 4854 02

 

 

Copyright © All Rights Reserved