Deelnemerservaring
Buiten sporten
Sporten in een fitnesszaal
Stichting Didit deed mee aan de Breakout Run

Deelnemers over hun ervaring bij Didit

Hieronder vertellen deelnemers over hun ervaring bij Didit. Zij delen hun verhaal en beschrijven wat Didit voor hen heeft betekend gedurende en na het sporttraject.

 

Laura

Na een jaar ziek te zijn geweest, startte Laura in januari 2017 aan haar sporttraject bij Didit. Spannend vond ze het zeker, maar ze voelde zich direct thuis in de groep. "De trainers wisten precies hoe ik mij voelde en konden daar op inspelen. Het was heel fijn om op mijn eigen tempo te kunnen sporten en even in te houden als het te moeilijk werd." Laura beschrijft dat doordat je lichaam in beweging is, je juist rust creëert: "Dat klinkt gek, maar bewegen helpt echt voor meer energie! Ik hoefde opeens geen middagdutjes meer te doen om de rest van de dag goed door te komen. Een dagje uit werd vermoeiend in plaats van uitputtend. Ik ben heel blij dat ik door middel van het sporten bij Didit samen met de trainers en de rest van de groep weer ritme heb en weet wat mijn lichaam kan." Je kunt het hele verhaal van Laura hier lezen.

 

Lotte

In september 2016 is begon Lotte aan een sporttraject bij Didit. "Ik heb altijd gesport sinds ik hoorde dat ik Crohn had, hierdoor voelde ik mij fitter en minder moe. Vorig jaar kreeg ik echter een zware opvlamming van de Crohn en kreeg ik ook de ziekte van Pfeiffer. Toen ik langzaamaan weer beter werd, realiseerde ik me dat mijn lijf echt was veranderd. Na ongeveer vier maanden meesporten met de groep bij Didit is sporten weer leuk geworden!" Het kan natuurlijk zo zijn dat een deelnemer een slechte dag heeft of erg moe is en dat daardoor de training niet zo lekker gaat. Toch hoeft dat volgens Lotte geen probleem te zijn, doordat je niet hoeft te sporten op een tempo dat te hoog ligt: "Ik hoef ook niet uit te leggen aan de groep waarom ik op een lager pitje sport. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen over je situatie." Lees het gehele gesprek met Lotte hier.

 

Chantal

Chantal studeert bedrijfskunde MER en was één van de deelnemers van Didit. Zij begon in maart 2016 aan haar traject nadat een vriendinnetje over Didit had gelezen en haar wees op het bericht. Chantal vertelt over haar traject: "Ik heb inmiddels veel geleerd bij Didit. Veel oefeningen kende ik niet en/of voerde ik niet goed uit. Daarbij merk ik dat ik me na een training wat fitter voel." Iedere dinsdag- en donderdagavond sportte Chantal in een groep van vijf jongeren. "Meestal doen we een circuitje met verschillende oefeningen voor verschillende spiergroepen. Armoefeningen, beenoefeningen, buikoefeningen, etc. Tevens is er om de twee weken een gasttraining: van voetbal tot pilates, het is dus heel verschillend". Aan het begin, halverwege en aan het einde van een traject worden alle deelnemers getest op fitheid en vullen zij een vragenlijst in over vermoeidheidsklachten en de kwaliteit van leven. Zo kunnen zowel de deelnemers als de trainers zien of er vooruitgang geboekt wordt. Natuurlijk heeft niet iedereen altijd zin om te gaan trainen. Chantal herkent dit: "Nu ik vakantie heb, merk ik dat ik liever de hele dag lekker op de bank lig of in de zon. Door toch naar een training te gaan merk ik dat ik na die training opgewekter en fitter ben dan ervoor."

 

 

Gratis proefles?

Wil je ook persoonlijk beweegadvies en aan je conditie en spierkracht werken? Schrijf je dan hieronder in voor een gratis proefles bij Didit. Na de proefles kun je beslissen of sporten bij Didit iets voor jou is en of je deel wil nemen aan een volledig sporttraject.

Partners van Didit

Reuma jongeren vereniging

'Ik ben na een training opgewekter en fitter

dan ervoor'

 

- Deelnemer Didit

'Je hoeft je gewoon niet te schamen als de laatste oefening even teveel

voor je is.'

 

- Deelnemer Didit

'Ik vind het fijn dat ik kan sporten op mijn eigen niveau.'

 

- Deelnemer Didit

'De trainingen mogen van mij zelfs langer duren dan één uur per keer!'

 

- Deelnemer Didit

'De oefeningen zijn leuk en de afwisseling met gastlessen maakt de trainingen interessant.'

 

- Deelnemer Didit

'Ik hoef nu niet te sporten op een tempo dat

te hoog ligt!'

 

- Lotte, deelnemer Didit

'Ik vind de begeleiding motiverend en de groep maakt het sporten nóg leuker!'

 

- Deelnemer Didit

Contact

Email: info@sportvoorenergie.nl

Telefoon: 06-15586802

 

Trainingslocatie

Europalaan 2, Utrecht

 

Social media

 

KVK nummer: 62319310

 

IBAN: NL25 RABO 0301 4854 02

 

 

Copyright © All Rights Reserved