Over Didit
Buiten sporten
Sporten in een fitnesszaal
Stichting Didit deed mee aan de Breakout Run

Stichting Didit

Stichting Didit biedt trajecten op maat voor jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar met een chronische ziekte en vermoeidheidsklachten. Door het stellen van een concreet doel, peer groups en groot enthousiasme van de trainers (her)vinden jongeren het vertrouwen in hun eigen lichaam en kunnen. De stichting bestaat uit een team van enthousiaste jonge mensen dat met heel hun hart gelooft dat beweging het verschil kan maken in de behandeling van vermoeidheid bij jongeren met een chronische ziekte.

Waarom is dit belangrijk?

Tenminste 14 procent van de Nederlandse jongeren en kinderen lijdt aan één of meer chronische ziekten. Dit betekent dat op dit moment ruim 500.000 jongeren kampen met (de gevolgen van) een chronische aandoening. Door toenemende kennis en behandelingsmogelijkheden zullen naar verwachting in de toekomst nog meer kinderen opgroeien met een chronische ziekte. Naast gevolgen voor de lichamelijke gezondheid heeft het hebben van een chronische ziekte grote impact op het sociale en professionele leven van een jongere. Onder jongeren met een chronische ziekte is het school- en werkverzuim hoger dan onder hun gezonde leeftijdsgenoten. Daarnaast ondernemen zij minder sociale activiteiten en nemen minder deel aan sportactiviteiten.

Waarom sport?

Sportactiviteiten hebben, naast een positief effect op de lichamelijke gezondheid, een wetenschappelijk bewezen gunstig effect op de geestelijke gesteldheid en de kwaliteit van leven. Het draagt bij aan vergroting van het zelfvertrouwen en verbetering van het zelfbeeld. Stoffen die vrijkomen tijdens het sporten zorgen daarnaast voor een gelukkig gevoel. Al deze dingen tezamen zorgen ervoor dat het vermoeidheid bij chronische zieken vermindert en het hierdoor net dat beetje extra energie kan geven dat nodig is om de dagen beter door te komen.

Partners van Didit

Reuma jongeren vereniging

Nieuwsfeed

Blijf op de hoogte van alles wat speelt rondom stichting Didit. Hier vind je de laatste nieuwtjes!

  • 1 januari 2018

Vanaf december heeft Didit er twee nieuwe bestuursleden bij gekregen: Birgit en Alice. Hier stellen zij zich voor. Het nieuwe bestuur is officieel in januari van start gegaan.

 

  • 22 oktober 2017

Didit is nog een bestuurslid rijker! Irene zal zich vanaf nu op de PR en communi-catie van de stichting storten. Kijk snel eens op de Facebook of Instagram voor haar eerste updates!

 

  • 15 oktober 2017

Gisteren zorgde Didit voor een sportieve break tijdens het najaarsevent van Youth-R-Well voor jongeren met reuma. Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

 

  • 6 oktober 2017

Mentor Alice heeft helaas afscheid geno-men van Didit en gaat zich storten op haar laatste jaar van de studie geneeskunde. Gelukkig krijgt ze een waardige vervanger! Hier stelt Fleur zich voor.

 

  • 15 september 2017

Vanaf augustus 2017 hebben wij er een nieuw bestuurslid bijgekregen! Voorheen betrokken als mentor van de allereerste deelnemerstrajecten van Didit, maakt Rianne nu haar opwacht als bestuurslid (para-)medisch. Hier stelt ze zich voor.

 

 

Contact

Email: info@sportvoorenergie.nl

Telefoon: 06-15586802

 

Trainingslocatie

Europalaan 2, Utrecht

 

Social media

 

KVK nummer: 62319310

 

IBAN: NL25 RABO 0301 4854 02

 

 

Copyright © All Rights Reserved